Beleggen in vastgoed

De economische crisis en de beursperikelen hebben het vertrouwen van de belegger een flinke deuk gegeven. Het rendement op kasbons, obligaties of spaarboekjes valt tegen, het risico blijkt hoger te zijn dan verwacht en het vraagt veel tijd en energie om deze beleggingen op te volgen.

Beleggingsvastgoed komt wel tegemoet aan de vraag naar een rendabele investering zonder risico met weinig tijdsinvestering. Beleggen in vastgoed blijft ook in crisistijd een goede, veilige
en betrouwbare investering. Investeren in vastgoed is stabieler dan beleggen in de aandelenmarkt.

U werkt hard en wilt dat uw inspanningen renderen!
U wil investeren in uw toekomst, in een zorgeloos pensioen!

Dit kan veilig en rendabel via beleggingsvastgoed met huurgarantie.

Vastgoedbelegging kent bij het grote publiek een groeiend succes:

 • Het huurrendement overstijgt de intrest op uw spaarboek
 • U kan nu lenen aan zeer lage rentevoeten
 • Uw investering rendeert dubbel: de huuropbrengsten en de meerwaardemogelijkheden bij de verkoop van uw beleggingsvastgoed
 • Diverse fiscale voordelen geven u een extra hoog rendement

Beleggingsvastgoed rendeert als u het geschikte pand op de kop kan tikken. Het vinden van panden die rendabel zijn als investeringsvastgoed vraagt kennis en ervaring.

Beleggingsvastgoed is voor een ruim publiek haalbaar en interessant als investering.

Wat is beleggingsvastgoed?

Voor wie is beleggingsvastgoed interessant? Kan men met een beperkt budget ook investeren in vastgoed? Beleggingsvastgoed is voor veel mensen haalbaar en interessant! Zeker de combinatie met huurgarantie maakt van beleggen in vastgoed een rendabele en risicovrije investering.

Hoeveel kost een beleggingspand?

De panden die beleggingsmakelaars als beleggingsvastgoed aanbieden liggen in de prijsklasse €100.000 – €175.000,-. Het gaat hier om panden die vlot verkoopbaar zijn en een grotere kans op meerwaarde bij verkoop inhouden dan woningen in de hogere prijsklasse.

Hoeveel eigen middelen heeft u nodig?

Beleggingsmakelaars adviseren een minimum van 20% eigen middelen om te investeren in vastgoed. De makelaar adviseert u graag over de financiële aspecten (eigen middelen, geld lenen, fiscaliteit,… ) die investeren in vastgoed met zich meebrengt.

Wat als u beschikt over ruime eigen middelen?

Beschikt u over ruime financiële middelen om te investeren in vastgoed, dan is het beleggen in meerdere kleinere panden veel interessanter dan het beleggen in één woning. Door uw financiële middelen te spreiden over diverse woningen heeft u volgende voordelen:

 • Heeft u plotseling dringend geld nodig dan zijn woningen in de prijsklasse €100.000 – €175.000,- veel vlugger verkoopbaar dan woningen in een hogere prijsklasse.
 • Met woningen in deze prijsklasse heeft u meer kans om bij verkoop meerwaarde te realiseren.

beleggen in vastgoed

Tips voor het kopen van beleggingsvastgoed

U gaat voor een tweede woning! U heeft beslist om te investeren in vastgoed. Welke overwegingen zijn belangrijk? Er zijn enkele tips die u zeker zullen helpen als u wenst te beleggen in vastgoed:

 • Gebruik van het vastgoed?
  Sommige eigenaars willen zelf gaan wonen in hun beleggingsvastgoed en anderen zijn op zoek naar een investering in een vakantiewoning. De meeste beleggers wensen hun investeringsvastgoed te verhuren om zo, dankzij huuropbrengsten, een hoger rendement te halen. Deze keuze is belangrijk om de voor u geschikte woning te selecteren.
 • Investeren in het binnenland of in het buitenland?
  De financiële en fiscale voordelen in België verschillen van die van het buitenland. Investeren in vastgoed in het buitenland brengt meer risico’s met zich mee. Het is daarom belangrijk om over juiste informatie te beschikken.
 • Een afgewerkt onroerend goed of een renovatieproject?
  Kies je voor een renovatieproject, houd dan rekening met extra kosten. Style & Concept kiest voor afgewerkte panden, zodat u als eigenaar weet wat u koopt.
 • De locatie van uw beleggingsvastgoed.
  Een juiste ligging is belangrijk als je de woning wil verhuren. Denk aan nabijheid van autosnelwegen, winkels, scholen, … Ook een rustige ligging is voor veel mensen belangrijk.
 • De kwaliteit van de gebruikte materialen.
  Een woning dat gebouwd is met kwaliteitsvolle materialen zal een hogere huuropbrengst met zich meebrengen. De kosten voor toekomstige uitgaven zullen ook lager liggen. Daarenboven zal een woning van goede kwaliteit vlugger een geïnteresseerde koper vinden.

Wilt u een persoonlijke analyse van uw mogelijkheden en verwachtingen? Een beleggingsmakelaar stelt u de beste opportuniteiten voor.

Externe bronnen:

Veelgestelde vragen over beleggen in vastgoed – AFM.nl
Uitleg beleggen in vastgoed door Wikifin.be